dimarts, 15 de febrer del 2011

DESDE AQUEST PASSAT 13 DE FEBRER DE 2011 JA ES POT CONTRACTAR AMB UNA REDUCCIÓ DEL 100% DE LES QUOTES DE SEGURETAT SOCIAL


El darrer paquet de mesures del govern “ urgents” per crear ocupació (RDL 1/2011 de 11 de febrer de 2011. BOE del 12/02/2011) estableix aquesta possibilitat, això sí, no per tothom i com de costum subjecte a tot un seguit de condicionants que faran que haguem d’estar molt atents a cada una de les contractacions a realitzar, aquests són els requisits:

  • El programa és excepcional i la seva durada està limitada fins al 12/02/2012.
  • Només és d’aplicació als contractes a temps parcial amb un percentatge de jornada entre el 50% i 75% d’un treballador a temps complert.
  • Els col.lectius a qui es pot aplicar són a Joves menors de 30 anys i també a aturats inscrits al INEM durants almenys 12 mesos dins del darrer any i mig anterior a la contractació.
  • En tot cas el treballador ha d’estar inscrit com aturat de manera ininterrumpuda desde el día 01/01/2011.
  • Si el contracte és temporal, ha de tenir una durada mínima de sis mesos.
  • Les contractacions bonificades han de suposar un increment net de la plantilla de l’empresa i s’ha de mantenir aquest nivell d’ocupació mentre duri la contractació. (El periode de referencia per calcular-ho són els 90 dies anteriors a la contractació).

Cal doncs no perdre oportunitats i si és possible utilizar aquesta possibilitat de contractació, fer-ho. Només recordar que el Cost de Seguretat Social per l’empresa està al voltant del 31% de la retribució que percep el treballador.