dimecres, 2 de setembre del 2009

RECOMENACIONS A LES EMPRESES PER A LA PLANIFICACIÓ DE LES MESURES D’EMERGÈNCIA EN CAS DE PANDÈMIA DE GRIP.

El Departament de treball de la Generalitat de Catalunya ha publicat a la seva pàgina web les recomanacions bàsiques a seguir en cas de pandèmia de la Grip A (H1N1).

Enllaç al document:

http://www20.gencat.cat/docs/treball/09%20-%20Seguretat%20i%20salut%20laboral/Documents/Campanyes/Arxius/Pandemia.pdf

La Llei de Prevenció de Riscos Laborals obliga a les empreses a protegir la salut del seus treballadors de qualsevol Risc. Tenint en compte aquest aspecte la empresa ha d’elaborar un Pla d’actuació per a qualsevol emergència en el que s’identifiquin les mesures que permetin protegir els treballadors que per la seva especial vulnerabilitat (segons criteri de l’autoritat sanitària, per exem. Treballadores embararasades) i que puguin veure`s exposats al risc de contagi.

Cal per tant contactar amb el Serveis de prevenció de Riscos laborals (propis o aliens) per tal de determinar les mesures a adoptar respecte d’aquestes persones.

Així mateix El Ministeri de Sanitat i Política Social, junt amb el Ministeri de Treball i Immigració, ha publicat una guia per a l'elaboració del pla d'actuació de les empreses o centres de treball davant emergències, amb recomanacions específiques per afrontar la pandèmia de grip provocada pel virus A (H1N1).

Enllaç al document:

http://www.msc.es/servCiudadanos/alertas/pdf/guiaPlanActuacionEmpresas.pdf

Es tracta d'una eina d'ajuda perquè les empreses o els centres de treball desenvolupin els seus propis plans d'actuació, i que conté informació consensuada amb els agents socials, de comú acord amb les recomanacions de l'OMS.