dimarts, 10 d’abril del 2012

Els proveïdors ja poden acollir-se al pla de pagaments del Govern

Us adjuntem noticia que publica PIMEC en el seu portal de noticies,  per si esteu pendent de cobrament de factures per part dels ens locals:


"Els proveïdors dels ens locals amb factures pendents poden comunicar, des d’aquest passat dilluns, dia 2, i fins el 20 i 22 d’aquest mes, en funció de la modalitat escollida, si volen cobrar les seves factures en el marc del mecanisme extraordinari de Pla de Pagaments del Govern central, fet que els permetrà començar a cobrar a partir del mes de maig.

Per fer-ho tenen dues opcions: per internet, connectant-se a la base de dades de l’Agència Tributària, o adreçant-se a l’ens local on tenen la factura pendent de cobrament i fer la mateixa gestió en format paper. En ambdós casos, han de facilitar un número de compte corrent i l’import principal corresponent i, en cas que el proveïdor així ho hagi decidit, el descompte de la quitança.
Ara bé, en aquest sentit, el Ministeri d’Hisenda ha assenyalat que per al pagament de les factures pendents tindran prioritat les més antigues, les de pimes i les que estiguin subjectes a procediments judicials, sense que la quitança sigui un requisit per cobrar abans.
Els proveïdors tenen fins al 22 d’abril, per via telemàtica, i fins al 20 d’abril si ho fan en paper, és a dir, si es personen a l’ajuntament, per comunicar la seva voluntat d’acudir al procediment, ja que en cas contrari no podran cobrar per aquesta via.
A més, la Generalitat de Catalunya acaba de fer públic que també s’acull a la línia de finançament extraordinari de l’Estat per pagar a proveïdors, tal com preveuen els Acords de Govern del dimarts 3 d’abril. En aquest sentit sol•licitarà la inclusió de Catalunya a la línia ICO-CCAA 2012 i iniciarà així el procés per adherir-s’hi."