dimecres, 3 de novembre del 2010

PROPERS CANVIS EN LA COTITZACIO DELS TREBALLADORS AUTONOMS


El Projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat per al 2011 recull noves mesures que afectaran les bases de cotització dels treballadors autònoms, amb la finalitat, no només d'augmentar les recaptacions, sinó d'avançar en l'equiparació entre l'aportació a la Seguretat Social durant la vida laboral i la quantia de la prestació que es rep després de la jubilació.

En aquest sentit, el Govern ha decidit avançar 5 anys l'edat límit que tindran els treballadors autònoms per triar la base de cotització de la Seguretat Social en els últims anys d'activitat professional. A partir de l'1 gener de 2011, els autònoms que vulguin tenir accés a les pensiones més altes quan se jubilin, hauran de cotitzar per les bases màximes, si més no, des dels 45 anys. Els autònoms que actualment tenen entre 45 i 49 anys disposen de termini fins a l'1 d'abril de 2011 per poder canviar la seva base de cotització.

També s'estableix un canvi en les cotitzacions personals dels empresaris que tenen més de 50 treballadors contractats. Des d'ara no podran cotitzar per la base mínima de cotització, tal com ho venien fent, sinó que hauran de passar a pagar, com a mínim, de 840 € a més de 1.000 €. Aquest import equival a la base mínima del Grup 1 de cotització, en el qual s'inclouen els llicenciats i el personal d'alta direcció.

Ja se sap, falten diners.