dijous, 29 de juliol del 2010

NOVA LLEI DE PREVENCIO DE BLANQUEIG DE CAPITALS I FINANÇAMENT DEL TERRORISME

La nova Llei de Prevenció de Blanqueig de Capitals i del finançament del terrorisme (Llei 10/2010 de 28 d’abril, BOE 29/04/10) estableix una sèrie d’obligacions per als advocats, Notaris y Registradors, entre d’altres professionals, amb la finalitat de prevenir la pràctica del blanqueig de capitals.

Entre aquestes obligacions es troba la d’identificar el titular real de les operacions en que participen. Segons aquesta Llei es considera titular real, entre d’altres supòsits, a aquella persona o persones físiques que posseeixin més d’un 25% del capital o dels drets de vot d’una societat.

Es per aquest motiu que abans de formalitzar qualsevol negoci mercantil s’haurà de posar de manifest qui es el titular real mitjançant un certificat legitimat notarialment o a través d’una acta de manifestacions que s’hauran de formalitzar davant Notari per l’administrador o apoderat de la societat.
L’avantatge de l’acta sobre el certificat és que es pot fer servir en les operacions següents mentre no canviï la titularitat real de la societat, mentre que el certificat es fa per una operació en concret.