dimecres, 14 d’octubre del 2009

Les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa inicien el procés de fusió


Segons publica avui el diari "El Periódico" els consells d’administració de les caixes de Catalunya i Tarragona –de fundació pública– i el de Manresa –de fundació privada– van acordar ahir donar via lliure al pla d’integració de les tres entitats, a partir dels acords previs alçats pels directors generals. El trànsit cap a una sola organització financera, que aproximadament es prolongarà fins al primer semestre del 2010, culminarà en la creació de la quarta caixa espanyola, amb actius pròxims als 81.500 milions d’euros.
En un comunicat conjunt remès per les tres caixes es va insistir ahir que es tractarà d’una nova caixa «amb una nova marca».
Caixa Catalunya cedeix protagonisme i s’intenta allunyar la idea que es tracta d’una absorció de les dues caixes més petites per la de més dimensions. L’entitat sol·licitarà recursos del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), però en aquests moments encara es desconeix quin volum de fons haurà d’aportar l’instrument creat pel Banc d’Espanya.