dijous, 20 de juny del 2013

SENSE CONVENI COLECTIU PER ALGUNS SECTORS EL MES DE JULIOL


La Reforma laboral aprobada l’any 2012 va posar fí a la ultraactivitat dels Convenis Col.lectius. Això  significa que a partir del dia 8 de juliol de 2013  alguns convenis deixaran de tenir vigència. Quines són les consequencies d’aquest important canvi jurídic:

Si el Conveni Col.lectiu que deixa de tenir vigència en té un de rang superior, s’haurà d’aplicar aquest. Per exemple s’aplicarà el d’àmbit nacional si desapareix el provincial o de Comunitat Autònoma.

Si no hi ha cap conveni de rang superior, serà d’aplicació directa l’Estatut dels Treballadors.
Malgrat l’anterior si la nostra empresa va pactar salaris o condicions superiors al Conveni Colectiu, aquestes s’hauran consolidat i per tant si les volem reduir s’haurà de fer a través de un procediment de modificació substancial de condicions de treball.

Respecte dels treballadors amb els que s’haguessin pactat condicions segons conveni, davant la seva desaparició es podria defensar la aplicació directe del Estatut dels Treballadors. No obstant entenem aconsellable seguir igualment el procediment de modificació substancial de Condicions de Treball, sobre tot pel que fa a les reduccions de salari.
Per les noves contractacions  entenem que seria d’aplicació directament l’Estatut dels treballadors i Salari mínim Interprofessional.
Bé tot plegat obre un nou escenari de relacions laborals a partir del proper día 8 de Juliol de 2013  en el que es farà cada vegada més important la relació i negociació amb els comités i delegats d’empresa.
Desde BOIL FERNANDEZ GELI ADVOCATS, venim oferint aquest servei de interlocució amb els representants dels treballadors ja sigui en les reunions ordinàries, procediments de reducció de salari i negociació de convenis col.lectius d’empresa entre d’altres.