dimarts, 16 de març del 2010


Es posa en marxa la Renda per a la Formació de Treballadores i Treballadors Autònoms que beneficiarà més de 5.000 persones

La Generalitat atorgarà una renda lligada a formació de 425 euros durant 6 mesos a aquelles persones que hagin cessat en la seva activitat empresarial a partir de l’1 de gener de 2009 i no rebin cap prestació o subsidi d’atur.

La renda està adreçada als treballadors afiliats al règim especial de treballadors/es autònoms que, havent realitzat una activitat professional o empresarial a Catalunya, hagin cessat la seva activitat econòmica a partir de l’1 de gener de 2009 i no disposin de recursos econòmics ni rebin cap altre prestació, subsidi o ajut públic amb la mateixa finalitat. Aquest ajut està vinculat obligatòriament a formació que millori l’ocupabilitat d’aquests treballadors.

Els beneficiaris de l’ajut hauran de complir els següents requisits:

- Haver cessat l’activitat empresarial o professional amb caràcter previ a la sol·licitud i estar inscrit a l’atur a la corresponent Oficina de Treball un mínim de 2 mesos des de la data de cessament.

- Acreditar l’exercici d’activitat empresarial o professional per compte propi a Catalunya i constar d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms de la Seguretat Social (RETA) durant 3 anys, com a mínim, dins d’un període de 5 anys abans de la data de la baixa.

- Tenir menys de 65 anys i no rebre cap altra prestació, subsidi o ajut públic amb la mateixa finalitat.

- Subscriure un compromís per realitzar un itinerari d’orientació específica adreçat a la recerca efectiva de feina durant els mesos que la persona sigui beneficiària de la renda, així com l’assistència obligatòria als cursos de formació, per un mínim de 180 hores, prescrits pels orientadors.

- No disposar d’ingressos superiors, en còmput mensual, al 75% del salari mínim interprofessional vigent (equivalent a 474,98 euros mensuals per persona) tant el sol·licitant com cada un dels membres de la unitat de convivència.